T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ŞEREFLİKOÇHİSAR - Şehit Filiz Koçak İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 Şehit Filiz Koçak İlkokulu, 1983 yılında şuan kullanılmakta olan binada açılmıştır. 1997-1998 eğitim-öğretim yılında zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla “Emek İlköğretim Okulu” adını almıştır. Daha sonra 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sisteminin benimsenmesiyle okulumuzun adı tekrardan “Emek İlkokulu” olarak değiştirilmiştir. Ardından 2016 yılında okulun ismi ‘Şehit Filiz Koçak İlkokulu olarak yeniden düzenlenmiştir. 2023 yılından itibaren ise Metin ATEŞ  okul müdürü olarak kurumumuzda görev yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir eğitim kurumu olarak Şehit Filiz Koçak İlkokulu, yasalarca belirlenen mevzuat ve bu mevzuatın kendisine verdiği yasal yükümlülüklerin bilinciyle öğrenci yetiştirerek ülkemize hizmet etmektedir.

       Okulumuz 2015 yılında e-Twinning kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı Avrupa Kalite Etiketi ödülünü almaya layık görülmüştür.Okulumuz 2011 yılında TKY Ekip Raporları ilçe birinciliği ödülü; 2013-2014 yılı MEB EKYS Uygulamaları (Yıllık Kaliteli Ekibi Kategorisi) ödülü; 2010-2011 yılında TKY Ekip ilçe ikinciliği ödülü;2012-2013 TKY en iyi Ekip Raporu ödülü almıştır. Bunların dışında sportif ve sosyal etkinliklerden birçok alanda çok sayıda ödül almıştır.

      Okulumuzun yönetim anlayışı, çalışanlar arasındaki uyumlu ekip kültürü ve işbirliği; güçlü veli ve okul dayanışması; sakin ve huzurlu mahalle ortamının okula yansıyışı okulumuzun tercih edilme sebeplerindendir. Okulumuz konumu itibariyle eğitime elverişli bir ortam sağlamakta ve çocukların gelişim alanlarını desteklemektedir. Ayrıca okulumuzun anlayışı gereği bir üst öğrenime geçecek olan öğrencilere sağladığı destek ve öğrencileri ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda yönlendirme kabiliyeti, okulumuzu önemli kılmaktadır.

     Okulumuz 3850  m² alan üzerine kurulu,zemin + iki katlı betonarme yapıdadır. 10 Dersliği, 1 Müdür Odası,1Müdür Yardımcısı Odası  ,1 Öğretmenler Odası,1 Hizmetli Odası, 1 kütüphane, 1 Arşiv Odası, Erkek - Kız ve Öğretmen tuvaletleri bulunmaktadır. Okulumuz doğalgazlıdır. Okulumuz; Şereflikoçhisar´ın güney batısında olup, Emek Mahallesi Karacaoğlan caddesi üzerinde  ilçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıktadır.

    Okulumuzda; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 8 Sınıf Öğretmeni, 2 Anasınıfı Öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni  ve 3 Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeli görev yapmaktadır

    Okulumuzun bütün sınıflarında bilgisayar-internet bağlantısı olup yakın zamanda akıllı tahta uygulamasına geçilecektir. 8 adet kamerayla sürekli izlenerek güvenli bir eğitim ortamı sağlanmaya çalışılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 12.09.2023 10:22 - Görüntülenme: 76
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe, Okulumuz,